You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

VARIOKIT mérnöki elemkészlet

Teherhordó szerkezetek költséghatékony rendszerben - anyagok és szakértelem egy forrásból
A VARIOKIT mérnöki elemkészlet fő elemei: SRU acélhevederek, RCS kúszósínek és SLS menetes támaszok.
Ez a VARIOKIT rendszerelemekből álló rácsos tartós megoldás a terhek biztonságos levezetését biztosítja a túlnyúló födém építése során.
VARIOKIT mérnöki elemkészlet rendszerelemeiből álló zsaluegységek támasztják alá a PERI UP teherhordó állványt. A menetes támaszok a ferde kapcsolódási felületekhez optimálisan igazíthatók.
VARIOKIT moduláris rendszerelemekből készült egységek támasztják alá a visszafelé dőlő zsaluelemeket egy 200 m magas TV torony ferde szárainál.
Bérelhető rendszerelemekből álló túlnyúló VARIOKIT keretvázas egységek vezetik le a masszív, 28 cm vastag, 1.30 m parapet magasságú erkélyek frissbeton-nyomásból származó terheit.
Méretre szabott egységek és VARIOKIT nehézállvány tornyok vezetik le biztonságosan a több mint 4.00 m vastag erőműfödém nagy terheit.
VARIOKIT elemek adják az alapját a mozgatható, 90 tonnás állvány támbaknak egy felújítási projekt homokfúvási és zsaluzási munkálatai során.
VARIOKIT rendszerelemekkel költséghatékony alagút zsaluzó kocsi alakítható ki, mely precízen igazítható az adott építkezés igényeihez.
A szabadbetonozáshoz alkalmazott zsaluzókocsi rugalmasan igazítható a különböző felépítmény geometriákhoz, a közlekedés akadályozása nélkül.
VARIOKIT nehézállvány tornyok és rácsos tartók szolgálnak teherviselő szerkezetként egy 412 m hosszú autópálya híd építése során.

Termékismertető

A VARIOKIT szabványos, bérelhető rendszerelelemek széles választékát kínálja mérnöki létesítményekhez. Az elemkészlet különböző alap- és kiegészítő rendszerelemmel, valamint rendszerspecifikus funkciókkal rendelkezik. Igény esetén projektspecifikus, egyedi elemek is elérhetők. Szabványos PERI zsaluzatokkal és állványzatokkal való kombinálhatóságának köszönhetően a híd- és alagútzsaluzatok, valamint egyéb mérnöki létesítmények is projektre szabottan, gazdaságosan megvalósíthatók.

Számtalan lehetőség 
Hidak, alagutak és mérnöki létesítmények megoldásai alap- és kiegészítő rendszerelemekkel

Minimális szerelési idő
Gyors munkavégzés a csapos kötőelemeknek köszönhetően, egyszerű állítás a menetes orsók segítségével

Költséghatékony megoldások
Nagyfokú hatékonyság a bérelhető szabvány elemeknek és a statikailag optimalizált tervezési folyamatnak köszönhetően


Alátámasztó szerkezetek

A VARIOKIT szabványos rendszerelemekkel a műszakilag kihívást jelentő rácsos szerkezetek és teherhordó rendszerek költséghatékonyan kivitelezhetők. Az összeszerelési idő minimalizálása és a szoros építési határidők tarthatósága érdekében, a PERI igény szerint előszerelt egységeket tud biztosítani az építkezésen. A bérelhető elemek és az előszerelés által biztosított előnyök teszik a VARIOKIT rendszert rendkívül gazdaságossá, különösen rövid felhasználási idő mellett.

 • VST nehézállvány torony
 • VRB nehézállvány rácsos tartó

Alagút építési szerkezetek

A VARIOKIT rendszerelemekkel költséghatékony alagútzsaluzó kocsik hozhatók létre, melyek precízen alkalmazkodnak az adott építkezés követelményeihez. Segítségükkel az olyan követelmények is, mint a kamion átjáró kiváltás vagy az egyoldalú falzsaluzatok is könnyen megvalósíthatók. Emeléshez vagy mozgatáshoz szükséges kiegészítő elemek, illetve a biztonságos munkaállványok és feljárók a PERI bérleti parkjában szintén elérhetők. A szükséges technikai kiegészítők, mint például betonpumpa csatlakozók is kiegészítik a VARIOKIT megoldásokat.

 • VTC alagút zsaluzó kocsi

Hídépítési szerkezetek

A VARIOKIT mérnöki elemkészlet hídfelépítményekhez és hídszegélyekhez is megfelelő megoldásokat kínál. Portfoliójában a könnyű konzoloktól a komplett zsaluzókocsiig minden eszköz megtalálható. 

 • VCC zsalukocsi öszvérhidakhoz
 • VCB hídpályalemez konzol
 • VBC zsalukocsi szabadon betonozáshoz
 • VGK hídszegély konzol
 • VGB mozgatósínes szegélyzsalu kocsi
 • VGW hídszegély zsaluzó kocsi

A VARIOKIT alap- és rendszerelemekkel, nehézállvány tornyok és nagy fesztávú rácsos tartók is szisztematikusan összeszerelhetők. Olyan építőipari feladatokhoz is, ahol nagy terheket kell levezetni, a VARIOKIT az optimális rendszer. A teljes műszaki megoldás egy forrásból történő biztosítása optimalizált folyamatokat jelent a projekt során végig. A PERI UP moduláris állványok csatlakoztathatóságának köszönhetően biztonságos feljárók és munkavégzéshez szükséges területek, valamint igény esetén munkafelületek is könnyen integrálhatók.

 • VST nehézállvány torony
 • VRB nehézállvány rácsos tartó