You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

VARIOKIT VCB hídpályalemez konzol

Állvány nélküli hídpályalemez konzol öszvérhidakhoz és előregyártott betongerendás hidakhoz
A VCB hídpályalemez konzolt öszvérhidak vagy előregyártott betongerendás hidak hídfelépítmény peremeinek betonozása során használják.
Legyen szó rövid vasúti átjárókról, autópályákról vagy mellékutakról, még nagy mennyiség esetén is gazdaságos és ésszerű megoldást nyújt a hídpályalemez konzol. Határozott előnyei a gyors szerelhetőség, az alacsony önsúly és az, hogy szabványos lehorgonyzó elemekkel szerelhető.
Projektspecifikus megoldás könnyű zsaluegységekkel, melyek biztosítják a következő betonozási ütemre daruval történő gyors és egyszerű áthelyezést.
GT 24 rácsos fatartók közvetítik a terheket a zsaluegységbe és nagy fesztáv áthidalását teszik lehetővé, minimális lehajlással.
A VCB hídpályalemez konzol egy mérnöki elemkészlet megoldás hídkonzolok építéséhez.

Termékismertető

A VARIOKIT VCB hídpályalemez konzol hídfelépítmények előállításában alkalmazható, öszvérhidak vagy előregyártott betongerendás hidak esetében. A zsaluzatot a hídszerkezetre rögzítik és daruval helyezik át. Alkalmazása általában maximum 150 m hosszúságú hidak esetében gazdaságos, mivel ezeknél a projekteknél a zsaluzókocsik alkalmazása többnyire nem indokolt.

A VARIOKIT mérnöki elemkészlet néhány függesztő elemmel kiegészítve bérelhető rendszert biztosít a különféle mérnöki feladatokhoz. Például, a függesztő elemek szerelése történhet alulról vagy felülről is. A VARIOKIT elvet követve, a hatásszélesség optimalizálásával az elemek kedvező kihasználtsága mellett kialakítható egy gazdaságos megoldás.

Széleskörűen alkalmazható
A zsaluzókonzol a pályalemez konzol geometriájához egyedileg igazítható

Egyszerűen rögzíthető
A zsaluzókonzol pályalemez áttörése nélkül rögzíthető

Kis önsúly
A könnyű zsaluegységek gyorsan és egyszerűen, daruval helyezhetők át a következő betonozási ütemhez


Műszaki adatok

  • A VCB hídpályalemez konzol megoldás egyaránt használható acél és beton szerkezeteknél. Az univerzális VARIOKIT horgonylemez mindkét esetben alkalmazható
  • A horgonylemez teherbírása maximum 7 t
  • Biztonságos és költséghatékony munkavégzés a felépítményről
  • A konzolok felszerelése szabad munkaterületet eredményez a betonozási, tömörítési és simítási munkálatokhoz. A beton tömörítéséhez a rendkívül kényelmes vibráló gerenda, míg a beton felületének javításához a mobil betonsimító használható
  • A függesztő-elemek nagy része újra felhasználható
  • A konzolegységeket a következő betonozási ütemben újra fel lehet használni