You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

27
szept.
27
szept.

Új PERI állványgyártó üzem megnyitója, Günzburg / Bajorország

2017. szept. 27.


Sajtóközlemény

2017. szept. 27.
Günzburg, Németország
  • Sajtóközlemény (hu)
  • 10 493 betűk (szóköz nélkül)
  • 6 Sajtó fotók
  • 57.4 MB
Sajtóközlemény letöltése

Az állványgyártási tevékenységek egységesítése és bővítése, Günzburg, Németország

A weissenhorni PERI GmbH állványozási divíziójának további fejlesztése érdekében megnövelte gyártói kapacitását. Mivel a Weissenhornban lévő termelési erőforrások bővítési lehetősége korlátozott volt, így 2016 januárjában a közelben lévő Günzburgban indult el az új gyártólétesítmény építése. A PERI UP állványok fő gyártóüzemének hivatalos megnyitójára 2017. szeptember 22-én került sor.

A PERI vállalat az 1969-es alapítást követő első években fatartók, zsaluzási rendszerek és födémtámaszok kifejlesztésére fókuszált, az egyszerű teherhordó rendszerek, valamint az építőipar számára kialakított kúszórendszerek később kerültek a termékválasztékba. A PERI portfólió első állványrendszere 1998-ban a PERI UP T 72 keretes állvány volt, melyeket további, az állványozási technológiák alkalmazásához szükséges termékek követtek. A PERI a jövőben az állvány üzletágban jelentős és tartós növekedés elérését tervezi. A folyamatban nagy jelentőséggel bíró fontos szegmens az ipari állványozási alkalmazások; mint például a folyamatgyártásban és az energiatechnológiai szektorban alkalmazott megoldások. Ezenkívül a PERI UP állványozási technológia széles körű alkalmazásokat és ügyfélelőnyöket kínál az egész építőipar számára.

Ennek a növekedésnek a legfontosabb előfeltétele a csúcsmodern és hatékony állványgyártás, a megfelelő kapacitás mellett. A weissenhorni központban azonban minden rendelkezésre álló bővítési terület a központi adminisztráció és a német értékesítési hálózat várható fejlesztéseire van fenntartva, valamint a vállalat további területeket rezervál a zsalurendszerek gyártásának növelésére. A Günzburgban megvásárolt terület így tökéletesen kiegészíti a PERI-t. Az új telephely előnyei egyrészt a szakképzett szakemberek megbízható beszállítókkal, másrészt a weissenhorni központhoz való közelség, valamint a kiváló logisztikai helyszín, mely az A8-as autópályáról közvetlenül elérhető.

"A telephely megvásárlása fontos lépés számunkra az állványozási piacon való növekedési stratégia részeként, hosszú távon pedig úgy gondoljuk, hogy a günzburgi létesítmény hozzáadásával megteremtettük a keretfeltételeket a jövőbeni növekedéshez. " Magyarázta Leonhard Braig, a PERI gyártási és technológiai igazgatója.

Az elsődleges üzem koncepció: gyártóüzemek Németországban, mint globális modell

A günzburgi gyár lesz a PERI UP állványozási technológia elsődleges gyártóüzeme. Az üzem hivatalos megnyitója 2017. szeptember 22-én volt. Wolfgang Göggelmann, az új günzburgi üzem vezérigazgatója több mint 20 éve dolgozik a PERI-nél. "Günzburgban egy komplex, csúcstechnológiával, hatékony folyamatokkal és nagy gyártási kapacitással rendelkező állványgyártó üzem valósult meg. A világméretű PERI termelési hálózatban ez a létesítmény fogja átvenni az állványozási divízió technológiai vezető szerepét. Nagyon izgalmas kihívás számomra, hogy ebben közreműködhetek."

"Célunk, hogy a PERI világméretű gyártólétesítményeit egy hatékony hálózattá bővítsük" - tette hozzá Leonhard Braig. "Eddig az úgynevezett 1. bővítési fázis Günzburgban véget ért. Annak érdekében, hogy optimálisan pozícionálhassuk ambiciózus terveink megvalósítását, már most tervezzük a gyártókapacitások további növelését "- magyarázta Leonhard Braig. A második bővítési fázis – a horganyzó és a fémgyártó egységek kialakításával – munkálatai 2017 végén indulnak.

Csúcsmodern és hatékony

A legkorszerűbb gyár kialakítás, a hatékony üzemmérnöki technológiák, és az optimális folyamatok döntő szerepet játszanak az új gyártóüzemben. A Günzburgban található gyár a világ leghatékonyabb állványgyártó üzemei közé tartozik, ahol többek között a legmodernebb hegesztési folyamatok és a teljesen automatizált hegesztőrobotok biztosítják a hegesztések állandóan magas minőségét. A PERI minőségbiztosítási rendszere Günzburgban is a legmagasabb szinten működik: a létesítmény nagy pontosságú mérési technológiával van felszerelve, így garantálva az állandó magas termelési eredményeket.

Ezenkívül fontos szerepet játszik az üzem hatékonyságának növelésében az, hogy az egész gyártási folyamat úgynevezett értékáramok szerint van beállítva, melyek a gyár összes anyag- és kommunikációs folyamatát optimalizálják.

Világméretű növekedés – régiós gyökerekkel

Az új telephely Günzburgban rendkívül fontos szerepet játszik a vállalat stratégiájában. Csak egy nagyon modern, hatékony termeléssel tarthat lépést a PERI a globális piaci fejleményekkel. "Günzburgban az első és a második bővítési fázisra irányuló beruházás több száz millió Euróban mérhető. Ezzel párhuzamosan folytatni fogjuk a Weissenhornban lévő gyár és az adminisztrációs épületek bővítését is. A régió világviszonylatban is központi és a PERI számára rendkívül fontos gyártási helyszín marad és lesz is – még a nemzetköziesedés folyamatos növekedése mellett is", hangsúlyozta Alexander Schwörer, Marketing és Értékesítési Igazgató. A családi tulajdonú PERI vállalat eddig 90 munkahelyet hozott létre Günzburgban, és a második bővítési fázis befejezése után a PERI állványzat gyártás körülbelül 300 szakember számára nyújt majd munkát.

PERI UP állványzat: innovatív technológia maximális biztonsággal

A PERI UP T 72 állványrendszer 1998-as kifejlesztése óta a PERI további új ügyfélkörrel gazdagodott. Azóta, az építőipari cégeken kívül a weissenhorni cég megoldásokat nyújt az állványozási szektor számára is. További termékeivel és rendszerelemeivel ez a divízió egyre inkább a PERI második üzletágává nőtte ki magát a zsaluzat technológiák mellett.

A PERI állványozási technológiája egyértelműen kitűnik a versenytársak közül a piacon. Különösen biztonság szempontjából nagyon meggyőzőek a PERI termékek, és a PERI UP név egyre nagyobb elismerést vív ki magának a világpiacon.

A PERI UP Flex moduláris állványzattal az évek folyamán a PERI egyre több és több felhasználót tudhat magáénak az ipari állványozási szektorban, mely egy másik célcsoport. 2016 áprilisában a PERI bemutatta az új PERI UP Easy homlokzati állványzatot a müncheni bauma kiállításon – ezt az állványzatot elsősorban a kisiparosok használják. Az új fejlesztésre érkező első reakciók több mint pozitívak, hiszen a Weissenhornban kifejlesztett technológia új szabványt állított fel a piacon, különösen az állványépítők és a felhasználók biztonságának érdekében. Jelenlegi termékportfóliójával a PERI könnyedén lefedi a professzionális állványozási eljárások minden követelményét. 

Kapcsolat

Business & Finance Media

Markus Woehl
+49 (0) 7309.950-1310 
markus.woehl@peri.de

Trade Media

Tanja Häuptle
+49 (0) 7309.950-1173
tanja.haeuptle@peri.de