You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

05
dec.
05
dec.

Dokumentált hatékonyság: 50%-kal rövidebb zsaluzási idő MAXIMO-val

2013. dec. 5.


Sajtóközlemény

2013. dec. 5.
  • Sajtóközlemény (de|en)
  • 2 864 betűk (szóköz nélkül)
  • 3 Sajtó fotók
  • 10.6 MB
Sajtóközlemény letöltése

Új munkaidő referenciaértékek zsaluzatokhoz

Az "Arbeitsorganisation Bau" kézikönyvben szereplő referencia idők az építkezés kalkulációk értékes alapját képezik Németországban. A keretvázas zsaluzatok újításaként a MAXIMO először jött ki egyoldalú átkötési technológiájú rendszerrel, amely bizonyítottan akár 50%-os megtakarítást jelent a munkavégzés során.

A kézikönyv egyes fejezetei lefedik az építési munkák széles körét, és a könyv fontos eszköz a tervezőmérnökök, építésvezetők és a költségvetéseket készítő műszaki előkészítők számára. 2013 novemberétől a „Schalarbeiten Rahmenschalung Wände Stützen“ című átdolgozott fejezet helyettesíti a 10 évvel ezelőtti táblázatokat (melyek Németországban ARH táblázatok néven is ismertek). A fal- és pillérzsaluzatokra vonatkozó munkaidő értékek jelentősen frissítve lettek. A referenciaértékek különböző méretű és eltérő nehézségi fokú építkezéseken végzett, szisztematikusan rögzített időméréses vizsgálatokra épülnek. A számítások nemcsak a be- és kizsaluzást, valamint a zsaluzatok formaleválasztó olajjal való bekenését és tisztítását veszik figyelembe, hanem az olyan akadályokat is, mint a sarkok vagy a falugrások.

Az intézet most először időméréseket is végzett az egyoldalas átkötési technológiával végzett falzsaluzási műveletekhez. A MAXIMO keretvázas zsaluzatra meghatározott munkaidők jelentősen eltérnek a hagyományos, többé-kevésbé hasonló keretvázas zsaluzatokéhoz képest. Az alaprajzi elrendezés és a zsaluzat magasságának függvényében a PERI MAXIMO referenciaértékei 0,15 h/m² és 0,38 h/m² között mozognak – ez 50%-kal kevesebb munkaidőt jelent a hagyományos zsaluzatokhoz képest. A kiadó „Zeittechnik Verlag” újonnan közzétett szabványos referenciamunkája tehát semleges, megbízható ellenőrzést biztosít arra vonatkozóan, hogy az innovatív PERI rendszerek jelentősen gyorsabb munkavégzést tesznek lehetővé.

Kapcsolat

Business & Finance Media

Markus Woehl
+49 (0) 7309.950-1310 
markus.woehl@peri.de

Trade Media

Tanja Häuptle
+49 (0) 7309.950-1173
tanja.haeuptle@peri.de