You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI vállalati profil

An openness to new ideas, the courage to change and reliability in what we do. This is what you can expect from PERI also in the future.

A PERI egy másodgenerációs családi vállalat, mely több mint 50 éve működik a piacon, és mindig is úttörő szerepet játszott a zsaluzat- és állványzat-technológia terén. Sikerünk záloga az, hogy mindenben, amit mi csinálunk, mindig az ügyfeleink számára nyújtott előnyök szerepelnek az első helyen. A partnerségen és a bizalmon alapuló együttműködés alapvető érték cégünknél, amely egyben ügyfélkapcsolataink alapját is képezi.

Büszkék vagyunk, hogy a PERI a világ egyik legnagyobb zsalu- és állványrendszer gyártó és beszállító vállalatává nőtte ki magát egy családi vállalkozásból. Az 1969-es alapítás óta a központi funkciók és fejlesztés is Weissenhornban található, a dél-németországi Ulm közelében.

2021-ben 1.614 millió EUR forgalmat értünk el. Jelenleg 9.100 alkalmazottal, több mint 60 leányvállalattal és több mint 160 hatékonyan működő bérleti parkkal rendelkezünk. Világszerte innovatív rendszerberendezéseket, valamint zsaluzatokat és az állványzatokkal kapcsolatos szolgáltatások széles skáláját kínáljuk ügyfeleinknek.

Célunk, hogy költséghatékony, eredményes és biztonságos megoldásokat kínáljunk a zsaluzási és állványozási projektek számára világszerte. Innovatív erővel, magas szintű mérnöki szakértelemmel és csúcsminőségű anyagokkal törekszünk a sikerre. Mindemellett a PERI-nél nagy hangsúlyt fektetünk az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolattartásra. Értékesítési mérnökök, irodák és raktárak szoros hálózata garantálja a produktív kommunikációt.

Alapítás éve 1969
Székhely Weissenhorn, Germany
Management board Christian Schwörer, Jürgen Voss, Leonhard Braig, Thomas Imbacher, Carl Heathcote
Fő üzleti tevékenységek zsaluzatok, állványzatok, mérnöki szolgáltatások, rétegelt lemezek
Alkalmazottak száma világszerte 9,100
Éves árbevétel € 1.614 bn
Leányvállalatok száma > 60
Logisztikai központok száma > 160

Otthon Weissenhornban és világszerte

Tevékenységünk eredete és székhelye

A központi funkciók, fejlesztés és gyártás a cég alapítása óta 1969-ben Weissenhornban találhatók, a dél-németországi Ulm közelében. 2016-ban a PERI új telephelyet vásárolt gyártócsarnokkal és irodaházzal a bajorországi Günzburg városában, kb. 20 km-re. Ezzel a termelési kapacitások egyértelműen megnőttek.

Nemzetközi menedzsmentünk az alapos szaktudást képviseli. A helyi követelmények ismeretében és azokat megértve, a zsaluzási és állványozási rendszerek úgy lettek kifejlesztetve, hogy azok világszerte minden igénynek megfeleljenek.

Közel ügyfeleinkhez és projektjeikhez

Aktívan gyakoroljuk és keressük is a közvetlen elérhetőséget ügyfeleinkhez. Ma már több mint 70 leányvállalatot képviselünk minden kontinensen; sok országban több telephellyel és további értékesítési irodával is rendelkezünk. Világszerte több mint 140 hatékonyan működő bérleti parkban állnak rendelkezésre zsaluzataink és állványzataink a projektek ellátása és a csúcsigények fedezése érdekében. És még további bővítések is várhatók.

A sokéves nemzetközi tevékenység a különböző regionális követelmények értékes betekintést nyújtanak az építési módszerek és eljárások, anyagok és eszközök használata, valamint a munkaerőköltségek tekintetében. Ezt a részletes know-how-t összegyűjtve fejlesztjük ki ügyfeleink számára a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat. Így a lokális tudás és hozzáértés révén globális tudás és világméretű versenyelőny hozható létre. És ebből minden ügyfelünk világszerte profitál. Ez teljesítményvezetésünk alapja.


Sikerünk receptje közel 50 éve: innováció, nemzetközivé válás és elkötelezett alkalmazottak

A saját erőből történő folyamatos és egyenletes növekedés, ez cégünk további fejlesztésének alapelve. Ezért állandóan bővítjük szolgáltatásainkat és termelési kapacitásainkat. A meglévő telephelyek növelésével és további országbeli leányvállalatok és telephelyek létrehozásával erősítjük helyi jelenlétünket világszerte. Célunk, hogy a jövőben még közelebb kerüljünk ügyfeleinkhez világszerte, ügyfeleink még jobb és gyorsabb kiszolgálása érdekében.

Munkatársaink a világ minden táján, az ő teljesítményük és szakértelmük, ez vállalatunk igazi tőkéje. Nagy motivációjuk és különleges PERI csapatszellemük, ügyfélorientált hozzáállásuk és a tényleges vevői igényekre való odafigyelésük, ezek tesznek bennünket sikeressé a PERI megalapítása óta.

Sikertényezőink: óriási innovatív erő és nemzetközivé válás már a vállalat korai szakaszában. E mögött körülbelül 8.700 alkalmazott áll, akik elkötelezetten dolgoznak azért, hogy ügyfeleink javát szolgálják a legjobb egyéni megoldások biztosításával.

Alkalmazottak

Árbevétel


Irányadó termékek és rendszerek

Fejlesztéseink alapvető követelménye a gyorsabb és biztonságosabb munkavégzés biztosítása. A PERI termékek ezért úgy lettek kialakítva, hogy azok kezelése a felhasználók és az építőipari vállalatok számára előnyös legyen: munkateher-csökkentéssel, fokozott munkabiztonsággal, valamint költség- és személyi megtakarításokkal.

Éppen ezért nagy jelentőséget tulajdonítunk a rendszerberendezések egyes elemszámainak minimalizálásában, mivel ennek mindennapi pozitív hatásai vannak. Ennek eredményeképpen minden használat gyorsabb és könnyebb, kevesebb logisztikát igényel, és az építkezésen az elemek hamar megtalálhatók – csak hogy néhány előnyt megemlítsünk. Az innovatív konstrukció, az intelligensen kialakított mechanikai rendszerek, a kiváló minőség és a tartósság ugyancsak előírások a PERI fejlesztő mérnökei számára.

Ahol lehetséges, rendszerünket a lehető legszélesebb körben alkalmazzuk. Ennek eredményeképpen ez maximális anyagfelhasználást tesz lehetővé, és elkerülhető a fel nem használt anyagkészletek felhalmozása. Ahol szükséges, ott a rendszerelemek a speciális alkalmazásokhoz kiegészíthetők, így nem szükséges drága, projektspecifikus konstrukciók alkalmazása. Tehát, a PERI megoldások szinte minden építési folyamat során növelik a gazdasági hatékonyságot.

A bizonyíték arra, hogy ezzel a megközelítéssel a helyes úton vagyunk, az a tény, hogy a PERI mindig is irányadó volt a piaci innovációk terén, és hogy a PERI rendszerek világszerte megalapozták jelenlétüket a piacon.

Új termékeket fejlesztünk olyan alkalmazásokhoz, melyeknek a jövőben valódi raconalizálási potenciálja van. Így olyan hatékony rendszerelemek kerültek kifejlesztésre praktikus részletekkel, melyek hosszú éveken keresztül erős pozíciót biztosítanak a piacon.


Szakértői kompetencia és hosszú évek tapasztalata a testreszabott megoldásokért

A mérnökök számára az építési folyamat optimalizálására irányuló folyamatokban való gondolkodás természetes. A műszaki követelmények mellett mindig figyelembe veszik a biztonsági szempontokat és a kivitelezés gazdasági hatékonyságát.

A PERI mérnökei tervezik és méretezik a zsaluzási és állványozási megoldásokat, figyelembe véve az alkalmazás során előforduló műszaki követelményeket, peremfeltételeket és egyedi vevői igényeket. Ez minden projekt feladathoz optimalizált megoldásokat eredményez – nagyon gyakran már a pályázati fázis során. Továbbá a PERI biztosítja a szükséges műszaki dokumentációt is – a kivitelezési rajzoktól az ellenőrizhető statikus számításokig. A PERI mérnökök célja a folyamatok optimalizálásának biztosítása, a kivitelezési idők és a költségek csökkentése érdekében.

E tekintetben intenzíven részt veszünk a Building Information Modeling (BIM) technológiájával. A folyamatok során a rendszereket a tervezési és kivitelezési fázisok során olyan információkezelésre használják fel, amely megkönnyíti a vállalatok és a különböző helyszínek közötti kommunikációt. Az összes PERI fejlesztés célja a zsaluzati és állványzati megoldások teljeskörű integrálása a jövőbeni BIM szimulációkba. A jövőben mérnökeink az ügyfelekkel együtt teljes mértékben kihasználhatják az 5 dimenziós tervezés lehetőségeit a kivitelezési munkák során.

A nemzetközi PERI alkalmazások technológiájában elért magas szintű szakértelmet intenzív együttműködés, szoros hálózatépítés és folyamatos mérnöki képzés jellemzi világszerte. Így azt is biztosítjuk, hogy a vállalatunk know-how-ja az összes megszerzett nemzetközi tapasztalattal együtt ténylegesen minden egyes ügyfelünk számára előnyt jelentsen, minden projekt esetén, azok méretétől függetlenül.


Megbízható támogatás a projekt minden fázisában

Projekttámogatás terén a PERI szolgáltatásai magukban foglalják a megvalósíthatósági tanulmányok kidolgozását: legyen szó különösen nagy kihívást jelentő projektekről vagy csúcsigények teljesítéséhez szükséges bérleti anyagokról, akár az ügyfelek saját anyagainak tisztítására és javítására irányuló szolgáltatásokról. A logisztikai telephelyek közötti szoros hálózat biztosítja az anyagok gyors rendelkezésre állását minden projekt számára. Rendszerberendezéseink bérleti parkjainkban is rendelkezésre állnak, és ezáltal ügyfeleink számára költséghatékony megoldást kínálnak a csúcsigények vagy a különleges projektfeladatok kezelésére.

Szükség esetén szakértőink segítenek abban, hogy ügyfeleink a PERI megoldásokat hatékonyan használják az építkezésen. Ezenkívül átlátható és teljesítmény-alapú számlázási folyamattal támogatjuk partnereinket. Nagyprojektek esetén a PERI projektvezetők segítik az anyagmennyiségek ténylegesen a követelményekhez való igazítását, ezáltal az ideális, gazdaságos helyszíni anyagigény/-költség arány elérését.

Ügyfeleink számára a legfontosabb kapcsolattartó személy mindig az illetékes értékesítési mérnök. Ő az, aki minden igényt összefog és együttműködik a projekt kivitelezéséért felelős személyekkel a megfelelő, építkezésre szabott projektszolgáltatási csomag kidolgozása érdekében.

Our supervisors ensure that the PERI solutions are efficiently used on the construction site.

Szolgáltatásaink olyan gyakorlati megközelítésen alapulnak, melyek illeszkednek ügyfeleink projektfázisaihoz. Ezek valódi előnyöket nyújtanak mind a nagyobb, mind a kisebb építkezéseken egyaránt.

A PERI szolgáltatási portfólió különböző projektfázisokra vonatkozó jellemzői

A PERI szolgáltatások az ügyfél oldali projektfázisokat veszik figyelembe. Minden lépésben olyan szolgáltatást nyújtunk, amely a zsaluzáshoz és állványozáshoz szükséges, és amelyek gazdasági előnyöket, így tényleges versenyelőnyöket biztosítanak ügyfeleink számára. Ez egyaránt vonatkozik a nagyméretű és a kisebb építési projektekre is – megoldásorientált, gyors és közvetlen – és mindig együttműködésben a PERI értékesítési mérnökével.

Ajánlati fázis

PERI tanácsadási szolgáltatások

 • Az ügyfél igényeinek elemzése
 • Javasolt megoldások, figyelembe véve az ügyfél anyagkészleteit, valamint a vásárlási vagy bérleti lehetőségeket
 • A szolgáltatások részletezése

Munkaelőkészítés

PERI mérnöki szolgáltatások

 • ajánlati és projekt tervek
 • 3D tervezés / 5D tervezés az építési folyamat szimulációjával
 • Ellenőrizhető statikai számítások
 • Anyaglisták
 • Útmutatók

Kivitelezési fázis

PERI projektszolgáltatások

 • 24-órás jelenlét a myPERI révén
 • napi építési jelentések
 • Zsaluszerelés
 • Áruszállítás
 • Supervisor szolgáltatások
 • Helyszíni management
 • Logisztika
 • Kontrolling
 • Minőségbiztosítás

Projekt befejezése

PERI szolgáltatások

 • myPERI számlalehívások
 • MS Plus bérleti szerviz
 • Ügyfél anyagainak javítása

Tudás és tapasztalat a mindennapi munkához

Örömmel adjuk át ügyfeleinknek több éves ismereteinket és tapasztalatainkat, bármikor. Kiállítási csarnokainkban világszerte rendszeresen bemutatjuk a PERI innovációkat, valamint részletes betekintést is nyújtunk legújabb rendszerberendezéseink használatához. Ehhez szemináriumokat, workshopokat és terméktanfolyamokat szervezünk, ahol a résztvevők számára részletes termékismeretet nyújtunk, valamint a mindennapi használathoz nélkülözhetetlen gyakorlati tanácsokat és tippeket adunk. A folyamat során a felhasználók megtanulják, hogyan használják a PERI megoldásokat az építkezésen még az idő nyomásában is biztonságosan és hatékonyan.

Ezen kívül olyan képzési lehetőségeket is kínálunk, amelyek kifejezetten a tervezési műveletekben és az építéshelyi managementben részt vevő szakemberek feladataival foglalkoznak. Ide tartozik például a PERI CAD képzés a professzionális zsaluzattervezéshez, valamint olyan szemináriumok, amelyek a jogi követelményekre és szabványokra vonatkozó információkat tartalmazzák.

Ezzel párhuzamosan a PERI vállalkozói napok állnak rendelkezésre, amelyek a jelenlegi iparági kérdésekkel foglalkoznak, és platformot biztosítanak az ötletek cseréjére.

Ezzel járulunk hozzá a tudás és a tapasztalatok aktív cseréjéhez azok között, akik napi szinten dolgoznak zsaluzatokkal és állványozási technológiával. Számunkra a legfontosabb, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.

Nemcsak hogy ismerjük termékeinket az utolsó részletekig, hanem a szabványokkal és a szabályzatokkal is tisztában vagyunk. Világszerte működő oktatóközpontjainkban ezt a know-how-t adjuk át a felhasználóknak.