You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Zsaluzat terhelési kalkulátor

Áttekintés

A PERI zsaluzat terhelési kalkulátor a korrekt frissbeton-nyomás és az ahhoz tartozó betonozási sebesség kalkulálásában segíti a felhasználót a kiválasztott PERI falzsalu rendszerre vonatkozóan. Ezzel az applikációval a felhasználó gyors áttekintést kap a terhelésekről és alakváltozásokról, ezáltal az alkalmazott zsalurendszerek gazdaságos és hatékony kihasználhatóságáról.

a Zsaluzat terhelési kalkulátor indítása (Formwork Load Calculator)

 


Működési leírás

A PERI zsaluzat terhelési kalkulátor gyors segítséget nyújt az aktuális frissbeton-nyomás és az ahhoz tartozó betonozási sebesség kalkulálásához, a DIN 18218:2010-01 szabvány alapján.

Az applikációval meg tudja határozni a PERI TRIO, MAXIMO és DOMINO falzsalu rendszerekhez alkalmazható maximum betonozási sebességet, a kiválasztott betonozási magasságnak és alakváltozási előírásoknak megfelelően, a DIN 18202:2013-04 szabvány alapján.

A MAXIMO 330, MAXIMO 270, TRIO 270, TRIO 330 és DOMINO 250 falzsalu elemek, valamint a DW15, DW20, MX 15 és MX18 átkötési rendszerek maximális betonozási sebességének meghatározása az építkezésen kiválasztható.

Az eredmények és a falzsalu rendszerek standard összeállításai a képernyőn, grafikus módon vannak ábrázolva.

Az applikáció PDF formátumú dokumentációkat is tud készíteni, melyeket azonnal ki lehet nyomtatni vagy e-mailben elküldeni. Az ügyfél építkezésének jellemzőit az adatlap tartalmazza.


Szabvány

2010-ben jelent meg az átdolgozott német DIN 18218:2010-01 szabvány a „Függőleges zsaluzatok frissbeton-nyomása” vonatkozásában. Ez a szabvány tartalmazza a kissé képlékeny és képlékeny betonra (F5 és F6), valamint az öntömörödő betonra (SCC) vonatkozó előírásokat is. Ezen szabvány alapismerete, az abban lévő terminusok és definíciók szükségesek ezen web alapú applikáció alkalmazásához.

A zsaluzat terhelési kalkulátor segíti a felhasználókat a frissbeton nyomás kalkulálásában, PERI falzsalu rendszerek alkalmazása során. Az applikációval lehetőség nyílik a szabvány digitális megjelenítésére a különböző PERI falzsalu rendszerek vonatkozásában. Ez a szolgáltatás gyors választ ad arra a kérdésre, hogy a használt zsalurendszer milyen sebességgel betonozható. Ezáltal, a zsalurendszerek költséghatékonyan és eredményesen használhatók, figyelembe véve a terhelést és az alakváltozást.

Ezzel az eszközzel a PERI elkerülhetővé teszi a túlterhelés és alakváltozás rizikóját vagy éppen a szabvány "nem betartását". A felhasználók így a mindennapi munkájuk során segítséget kapnak a PERI DOMINO, TRIO és MAXIMO falzsaluzatok használatával kapcsolatban.


Segítségnyújtás

Az egyes PERI applikációk és / vagy web-alapú applikációk használatával kapcsolatos kérdéseit az alábbi e-mail címre küldheti:

apps-tools.service@peri.de