You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI – az Ön partnere rétegelt lemezek és panelek témakörben

A PERI, mint családi vállalkozás, több mint 45 éve gyártója az innovatív zsaluzási és állványozási technológiáknak, és támogatja ügyfeleit minden projektfázisban.

Fontos cégfunkció a különböző igényeknek és alkalmazásoknak megfelelő rétegelt lemezek és panelek széles körű értékesítése és forgalmazása. Cégünk székhelye Weissenhornban, Dél-Németországban található. Helyi értékesítési mérnökeink és az egyes országokban lévő leányvállalatainknál dolgozó szakértő értékesítési munkatársaink világszerte állnak ügyfeleink rendelkezésére.

A PERI örömmel segíti Önt igényei megvalósításában, és gondoskodik róla, hogy a legjobb terméket a megfelelő áron vásárolja meg. A PERI-vel Ön maximális elkötelezettségre, magas szintű szakértelemre és együttműködésre épülő partnerségre számíthat.

Gunnar Berg
Head of Panel Products
PERI GmbH, Weissenhorn

Head of Plywood and Wood Materials Business Division
PERI GmbH, Weissenhorn

Gunnar Berg
Head of Panel Products

Kompetens. Sokoldalú. Hatékony.

Stratégiai elhelyezkedésű elosztó központunkkal ügyfeleinket mindig időben ki tudjuk szolgálni. Kisebb mennyiségű szállításokat helyi telephelyeink szolgálják ki.
A szárazföldi és a tengeri szállítások hatékonysága érdekében megbízható logisztikai partnerekkel működünk együtt. Ügyfeleink nemzetközi logisztikai hálózatunk optimális szállítási kapacitása révén jutnak előnyhöz.

A PERI nagyjából 20 éve az egyik legsikeresebb nemzetközi szolgáltatója a rétegelt lemez termékeknek. Termékpalettánkat úgy alakítottuk ki, hogy az ügyfeleink igényeinek világszerte megfeleljen. 

Kompetens, ügyfélközpontú szakértői tanácsadás 

Világszerte tapasztalt PERI értékesítési munkatársak és mérnökök nyújtanak tanácsadást és útmutatást ügyfeleinknek. Helyi kapcsolattartóként gyorsan és egyszerűen dolgozzák fel az ajánlatkéréseket és megrendeléseket.

Emellett tapasztalt kollégáink adnak tájékoztatást ügyfeleinknek termékeink használatáról és karbantartásáról, azok élettartamának maximalizálása érdekében.

Sokoldalú, piacképes termékpaletta

Ügyfeleink számára átfogó termékpalettát kínálunk: a filmbevonatos vagy bevonat nélküli rétegelt lemezek mellett különböző minőségű és formátumú fa alapanyagú termékeket is értékesítünk.

A PERI rétegelt lemezek építő-, beton-, fa-, jármű- és csomagolóiparban is egyaránt használhatók. Átfogó szortimentünkben minden felhasználó megtalálja a keresett terméket.

Nagy teljesítményű, globális hálózat

A vezető nemzetközi gyártókkal való szoros együttműködésnek köszönhetően első osztályú beszállítói hálózattal rendelkezünk. Ez éves szinten mintegy 6000 konténer körüli szállítási mennyiséget jelent. Ez a nagy rendelési mennyiség teszi lehetővé, hogy a rétegelt lemez termékeket minden országban versenyképes áron kínáljuk ügyfeleink számára.

Kiterjedt logisztikai és értékesítési hálózatunk révén még a nagy anyagigényű projekteket is megbízhatóan ki tudjuk szolgálni. Kisebb mennyiségek az egyes leányvállalatok raktárkészleteiből is biztosíthatók.

A PERI rétegelt lemezei világszerte elérhetők.

Több mint 60 leányvállalattal, számos kirendeltséggel és több mint 120 hatékonyan működő telephellyel világszerte, mindig elérhető közelségben vagyunk ügyfeleinkhez és a projektekhez.


Elkötelezettségünk a hosszútávú együttműködés érdekében

Tanácsadás és támogatás a legjobbaktól

helyi, tapasztalt szakemberek révén, akik mindig megtalálják az Ön igényeinek megfelelő terméket.

Szállítás világszerte

nagy teljesítőképességű logisztikai hálózaton keresztül, nemzetközi raktárakkal és telephelyekkel, mindig közel az ügyfelekhez.

Termékek széles választéka minden alkalmazáshoz

a legjobban illeszkedő termékek minden alkalmazáshoz: vastagságok, méretek, minőségek és bevonatok nagy választékban.

Költséghatékonyság ügyfeleink számára

a nemzetközi mennyiségek konszolidálása révén.

Megbízható minőség

szállítóink kiválasztásának szigorú szabályai és szállítóink rendszeres auditálása által.

Hosszú távú orientáció

környezetileg, társadalmilag és gazdaságilag fenntartható tevékenységeken keresztül, mint pl. a PERI rétegelt lemez és panel termékek értékesítésének FSC© és PEFC minősítése.

Jövőbeli fejlődés

a folyamatos fejlesztések, valamint a termékek és szolgáltatások optimalizálása révén.


Alkalmazások, követelmények és a megfelelő PERI megoldások

Alátétlemezek a betonipar számára

A robusztus és tartós alátétlemezek elengedhetetlenek a betonblokkok gyártásához. A PERI Pave alátétlemezek sima felületet biztosítanak a gyártási folyamat során, és a stabil multiplex szerkezet révén nagy teherbírással rendelkeznek a betonblokkok szárítására szolgáló tárolási eljárás során. Magas stabilitása ellenére az alátétlemeznek alacsony a saját súlya. Az egyes rétegek keresztirányú ragasztása a rezgések magas és egységes átvitelét teszi lehetővé. Ez nemcsak jó betontömörödést eredményez, hanem egyszerre minimalizálja az energiafelhasználást is.

A robusztus és tartós alátétlemezek elengedhetetlenek a betonblokkok gyártásához.

A PERI Pave alátétlemez mindkét oldalán műanyag laminálással ellátott. Ez a fugamentes és könnyen tisztítható felület sima beton hátlapot biztosít, és problémamentes alkalmazást tesz lehetővé a gyártás során.

Ezenkívül a bevonat megakadályozza a lemez fa alkotóelemeinek átszivárgását, ezáltal a betonblokkok elszíneződését. Az egyedi CNC-feldolgozás révén a PERI Pave minden géptípuson könnyen alkalmazható.

PERI megoldások

 • PERI Pave
 • PERI Pave IT
 • Termékek karbantartáshoz

a betonipari alátétlemezekhez

 

Járműipar

Rétegelt lemezeket a járműgyártási folyamat különböző szakaszaiban alkalmaznak, ezért ott különböző tulajdonságokkal bíró lemezekre van szükség. A járművek padlói számára a kopás és a csúszás elleni védelem nagyon fontos, legyen szó haszongépjárművekről, pótkocsikról, vasúti kocsikról vagy hajófedélzetről. Ez esetben a PERI Wiremesh rétegelt lemez a megfelelő választás, mivel a csúszásmentes felületi kialakítás jó csúszásállóságot biztosít, és ellenáll a kopásnak is. A PERI különböző felületű termékeket kínál, melyek mind időjárásállók, könnyen tisztíthatók és vegyszerállók. Ez meghosszabbítja a termékek élettartamát és csökkenti a működési költségeket. A PERI Maxi panelek strukturált felületükkel nagy, fugamentes járműpadlózatok gyártását teszik lehetővé.

Jármű alépítményekhez a PERI bevonat nélküli rétegelt lemezei használatosak. Járműbelső kialakításokhoz sima felületű bevonatos panelek ideálisak, amelyek egyúttal optikailag kiváló minőségű felületeket is biztosítanak. Az egyedi konstrukciók és méretek révén a lemezek különböző típusú alvázakhoz alkalmazhatók. A járműépítésben használt rétegelt lemezek CNC gépeken egyszerűen feldolgozhatók, ugyanakkor robusztusságuk révén csaphornyos kötésekhez is alkalmasak.

PERI megoldások

 • Rétegelt lemezek csúszásmentes és sima bevonattal, maxi méretben is
 • Bevonat nélküli rétegelt lemez
 • Kompozit szerkezetű rétegelt lemezek

a járműipari rétegelt lemezekhez

Faszerkezetes építmények

Faszerkezetes építményekhez elsősorban nyers rétegelt lemezek és OSB lemezek használatosak. Az alkalmazott rétegelt lemez termékek esetében fontos jellemző azok méretállandósága és méretpontossága.

Faszerkezetes építmények gyártásához elsősorban bevonat nélküli vagy OSB termékek használatosak.

Építési célokra, mint például falak, padlók és tetők építéséhez, a PERI teljes választékban kínál rétegelt lemez megoldásokat. A fa rétegelt lemezek mind építési, mind dekorációs alkalmazásokhoz felhasználhatók. Könnyen megmunkálhatók, súlyuk pedig csekély.

Valamennyi ezen  a területen alkalmazott PERI termék CE, FSC© vagy PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik, és más országspecifikus szabványoknak is megfelel.

PERI megoldások

 • nyers rétegelt lemezek
 • OSB panelek

a faszerkezetes építmények rétegelt lemezeihez

Helyszíni betonszerkezetek

A helyszíni betonozások során a zsaluhéjak számos feszültségnek vannak kitéve. A környezeti hatások mellett a zsaluhéjak kezelése és tárolása használat előtt és alatt döntő hatással lehet a termék élettartamára és teljesítményére. A zsalualkalmazások száma, valamint a betonfelületek minőségével kapcsolatos igények projektről projektre változnak, és ez a helyes zsaluhéj kiválasztásának szempontjából két nagyon fontos tényező

Helyszíni betonozás esetén a zsaluhéjak különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve.

A PERI hosszú évek tapasztalata révén jól ismeri az építőipari adottságokat és követelményeket, így mindig a megfelelő megoldásokat kínálja, legyen szó a legkülönfélébb felületekről, fa típusokról, vastagságokról és panelméretekről. Minden rétegelt lemezünket robusztus maglemez jellemzi, állandó méretstabilitással, alacsony önsúly mellett. A panelek megfelelő kezelés és használat mellett hosszú élettartamúak, és az építkezés helyszínén is jól megmunkálhatók.

Szükség esetén a különösen kopásálló bevonat lehetővé teszi a táblák nagyszámú újbóli felhasználását. A nagy és illesztésmentes felületek elérése érdekében különleges zsaluhéj méreteket, ún. Maxi paneleket kínálunk. Természetesen, termékpalettánk másodlagos alkalmazási célokra is kínál gazdaságos alternatívát.

PERI megoldások

 • filmbevonatos rétegelt lemezek széleskörű választéka akár Maxi méretben is, különböző vastagságokban elérhető
 • bevonat nélküli rétegelt lemezek
 • műanyag bevonatos rétegelt lemezek
 • kompozit rétegelt lemezek

a zsaluhéjakhoz

Előregyártott beton ipar

Az előregyártott betonelemek gyártása rendkívül összetett, kezdve az előregyártott szerkezetektől egészen az egyedi elemek gyártásáig.

A zsaluhéjak széles skálájának köszönhetően a PERI optimális támogatást nyújt, igazodva az előregyártó üzemek igényeihez. A helyszíni betonozásos alkalmazásokhoz hasonlóan, az előregyártott termékekhez készült rétegelt lemezek is nagy stabilitással és mérettartással, kiváló minőségű maglemezzel, strapabíró és sima felülettel rendelkeznek. Ez többszöri felhasználást tesz lehetővé, és jelentős mértékben hozzájárul a végleges betonozási eredményhez.

Az előregyártott betonelemek gyártása rendkívül összetett, kezdve az előregyártott szerkezetektől egészen az egyedi elemek gyártásáig.

A nagyméretű, illesztésmentes betonelemek gyártásához a PERI Maxi panelek teljes skáláját kínálja, különböző vastagságokban és méretekben. A panelek könnyű megmunkálhatósága lehetővé teszi az egyedi előregyártott elemek gyors és költséghatékony gyártását.

Tartószerkezetek esetében döntő tényező a panel nagy szilárdsága és méretstabilitása. Ehhez filmbevonatos és bevonat nélküli rétegelt lemez termékek széles választéka áll rendelkezésre.

PERI megoldások

 • filmbevonatos rétegelt lemezek akár Maxi méretekben is, különböző vastagságokban
 • bevonat nélküli rétegelt lemezek és műanyag panelek
 • egyedi gyártású rétegelt lemezek, az ügyfél igényeihez igazodva

az előregyártott zsalutáblákhoz

Csomagolóipar

Az értékes áruk ipari csomagolásaként használt rétegelt lemezeket nagy szilárdság és kis súly jellemzi. Felépítésük miatt ezek a táblák bármilyen típusú csomagolásra ideálisan alkalmazhatók. Különösen könnyűek, ugyanakkor szilárdságuk és méretstabilitásuk magas követelményeknek is megfelel. Ezenkívül könnyen megmunkálhatók, így bármely csomagolási mérethez alakíthatók.

Az értékes áruk ipari csomagolásaként használt rétegelt lemezeket nagy szilárdság és kis súly jellemzi.

Ha a hangsúly a minél alacsonyabb súlyú termék elérésén van, arra a puhafából készült termékek (fenyő) jelentik a legjobb megoldást. Ha szilárdabb csomagolásra van szükség, akkor keményfából (például nyírből) készült rétegelt lemezek ajánlottak. Ezen a területen a PERI rétegelt lemezek teljes skáláját kínálja.

PERI megoldások

 • keményfa és puhafa rétegelt lemezek különböző minőségben, méretben és vastagságban
 • OSB panelek

a csomagolóipari rétegelt lemezekhez


Néhány termék a PERI termékválasztékából

PERI rétegelt lemezek számos minőségben és szabványban kaphatók. A panel vastagsága, mérete és bevonata mindig a helyi piaci igényekhez igazodik. Kérésre CNC-megmunkált és személyre szabott megoldásokat kínálunk. A különböző országok rétegelt lemez szakértői mindig a legjobb megoldást kínálják ügyfeleink számára

Filmbevonatos rétegelt lemezek

PERI FinPly filmbevonatos zsalutábla sima, igényes látszóbeton felületekhez

Sima bevonattal

Fa típusa

Világszerte különböző eredetű keményfa és puhafa

Bevonat

 • fenolgyantás filmbevonat
 • Melamin gyantás bevonat
 • MDO bevonat
PERI csúszásmentes filmbevonatos tábla speciális felhasználásra

Strukturált bevonattal

Fa típusa

Világszerte különböző eredetű keményfa és puhafa

Bevonat

 • különböző csúszásmentes struktúra
Fa típusa: tűlevelű és lombhullató fák; Bevonat: Polipropilén (PP), szálerősítéses (GFRP), UCP

Speciális bevonattal

Fa típusa

Világszerte különböző eredetű keményfa és puhafa

Bevonat

 • Polipropilén (PP)
 • Szálerősítéses (GFRP)
 • UCP bevonat

Bevonat nélküli rétegelt lemezek

PERI rétegelt lemez univerzális alkalmazásokhoz, pl. védőlemezként.

Fa típusa

Világszerte különböző eredetű és minőségű keményfa és puhafa

Egyéb rétegelt lemezek

A PERI tradicionális zsaluhéja

Lemeztípusok

 • 3-S lemez
 • LVL
 • MDF
 • OSB
 • faforgács lemez
 • kompozit lemez

Bevonat

 • Melamin bevonat
 • MDO
 • HPL/CPL

Fenntarthatóság és a kellő gondosság betartása termékeink beszerzése során

A fenntartható gazdálkodás a PERI egyik alapelve. Ennek eredményeként olyan rétegelt lemezeket és paneltermékeket gyártunk, melyek kizárólag legális forrásokból és lehetőség szerint hitelesített, fenntartható módon kezelt erdőkből származnak.

A PERI GmbH terméklánca (Chain of Custody) a PEFC és az FSC© szabványainak megfelelően van tanúsítva. A PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) és az FSC (Forest Stewardship Council) nem kormányzati, nonprofit szervezetek. Elkötelezettek a fenntartható erdőgazdálkodás és a hitelesített erdők iránt, amelyeket e kritériumok szerint kezelnek. A fenntarthatóság azt jelenti, hogy az erdőgazdálkodásnak nemcsak környezetbarátnak, hanem társadalmilag elfogadhatónak és gazdaságilag életképesnek kell lennie. Számos PERI leányvállalat rendelkezik már tanúsítvánnyal, vagy jelenleg zajlik a tanúsítás folyamata.

Átvilágítás és rendszeres, független ellenőrzés

Aki, mint ahogyan a PERI is, fából készült termékeket értékesít minősített termőterületről, egyértelművé teheti ezt a végtermékén, a PEFC vagy FSC© logók csatolásával. Az előfeltétel az, hogy olyan átvilágítási rendszert vezessenek be, amely a teljes termékláncot lefedi - a beszerzéstől a tároláson át az értékesítésig. A követelményeknek való megfelelést évente felülvizsgálják, míg a minősítést 5 évente megújítják.

Így ügyfeleink biztosak lehetnek benne, hogy a PEFC vagy FCS logót hordozó PERI termékek fa alapanyaga fenntarthatóan kezelt erdőkből származik.

Az átvilágítási követelményeknek való megfelelés a 995/2010 EU-kereskedelmi rendelet keretein belül

Termék importőrként a PERI GmbH a Német Fakereskedés Általános Szövetségének kellő gondossági rendszerét alkalmazza. Ezt a rendszert a Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE) szakmai felügyelete és állandó külső felügyelete ellenőrzi, mint közjogi hatóság.
A rendszer a European Timber Trade Federation (ETTF) minimális követelményein alapul, amely az európai faipari szövetségek harmonizált átvilágítását írja elő.

A PERI megerősíti, hogy a kereskedett áruk a 995/2010 EU (faanyag-kereskedelemről szóló) rendelet, valamint az átvilágítási követelmények és szabványok alá tartoznak.

Aki, mint a PERI is, fából készült termékeket értékesít minősített termőterületről, egyértelművé teheti ezt a végtermékén, a PEFC vagy FSC© logók csatolásával.

A tanúsított vállalatra vonatkozó követelmények