You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Ákos szkennel
 
3D lézer szkenner
 
3D lézer szkenner
 
Használja a 3D lézer szkenner technológiát építmények és tárgyak pontos modellezéséhez.

A 3D lézer szkenner felhasználása


A PERI 3D lézer szkennelés szolgáltatásunk segítséget nyújt épületek és gépészeti berendezések pontfelhős megjelenítésében, valamint bármilyen pontos felmérést igénylő tárgy vagy építmény esetén is valósághű modellt alkot.

A 3D lézer technológia gyakorlati alkalmazása


Meglévő épületek esetén támogatást ad az építészeknek a hozzátervezésben. A pontos tervezésnek köszönhetően a vázlattervi fázisban csökkenthetőek a tervmódosítások számai a lézeres felmérés támogatásával.

A 3D lézer szkennelés technológiájával nagy pontossággal jeleníthető meg a csövek és vezetékek elhelyezkedése, mely gépészmérnökök és ipari üzemeltetők számára ábrázolja a berendezések pontos geometriáját, így támogatva felújítási és karbantartási munkálatokat. A 3D lézer szkennelés segítségével össze tudja vetni a készülő gépészeti tervet és az épületszerkezet térbeli elhelyezkedését. Így láthatóvá válnak gépészeti csomópontok, amely ütközésvizsgálatok lefolytatásához kiinduló adatot biztosít.

A BIM életre kelti a 2D terveket és 3D modellnézetben szerkeszthetővé teszi tervet, ehhez nagy támogatást nyújt a szkennelés által kinyerhető pontfelhő. A szkennelést követően a digitális adatok olyan információkkal töltik meg a BIM modellt, melyek a szakemberek széles skálájának nyújtanak információt a tervezéshez és kivitelezéshez.

A pontfelhő feldolgozását követően lehetővé válik az állványzat megfelelő tervezése az összeszerelés előtt. A pontos geometria ismerete egy alapvető szükséges információ az állványzat-, és zsalutervezést megelőzően. A geometria 3D modellje csökkenti a tervezés idejét, ezzel megnövelve a hatékonyságot és optimalizálva a költségeket. A 3D lézer szkennelés fokozza a biztonságot, amennyiben általa elkerülhetővé válnak a balesetveszélyes helyszíni megoldások a megfelelő és precíz tervezésnek köszönhetően.

A 3D lézer szkenner szolgáltatás ára


A szolgáltatás 220.000 Ft + ÁFA-tól elérhető

A szolgáltatás díja tartalmazza:

  • 4 óra szkennelést
  • Kiszállási díjat Budapesten belül
  • A szkenner használati díját
  • Az adatok feldolgozása és megosztását
  • Minden további megkezdett óra 32.000 HUF + ÁFA

Amennyiben a felmérést kiegészítené bármelyik állványcsaládunk bérletével, vagy vásárlásával, úgy a díj felét az első bérleti- vagy eladási számlájából jóváírjuk.

 

Érdeklődik szolgáltatásunk iránt?

Keresse értékesítő mérnökeinket!

Elérhetőségeink

A 3D lézer szkennelés előnyei


Gyors, pontos, hatékony

3D lézer szkenner másodpercek alatt pontadatok millióit gyűjti össze, így megalkotva a realisztikus pontfelhő modellt.

Értékes adatok a tervezéshez

A 3D adathalmaz és képi megjelenítés pontos adatai könnyen megoszthatóak, digitális mérések végezhetők benne, így segíti a szakemberek közti információ cserét is.

Széleskörű felhasználás

A 3D lézerszkenner számos hasznos információt biztosít új épületeknél, felújításoknál és átépítéseknél egyaránt, valamint bárhol felhasználható, ahol tárgyról vagy építményről szükséges 3D modell.