You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Waterfront City, Budapest

Projekt adatok

Helyszín: Budapest, Magyarország

A Waterfront City Budapesten, a III. kerületi Duna-parthoz közel a Folyamőr utca, Miklós tér és Bogdáni út által határolt területen, 5 hektáron helyezkedik el. A beruházás első ütemében két 45 méter magas, 13 emeletes és egy 34 méter magas, 9 emeletes épület épül. Összesen 269 lakás kerül kialakításra, a kicsi stúdió lakásoktól kezdve a nagyméretű, nagyteraszos penthouse lakásokig. A hatalmas üvegfelületekkel és szellős, világos terekkel rendelkező panorámás otthonokhoz tárolóhelyiség és teremgarázs hely is rendelkezésre áll majd. Az épületek földszintjén szolgáltató, vendéglátó és kereskedelmi egységek, valamint irodák és fitneszterem kerülnek kialakításra.

Projekt követelmények

Az I. ütem három szerkezetkész épületének homlokzati állványozása PERI UP Easy állványokkal történik, melyhez összesen közel 15.000 m2 30-44 m magas állványra volt szükség.

A könnyű és gyorsan szerelhető UP Easy állványrendszerrel biztonságos a munkavégzés, ugyanis az építés során a következő állványszint védőkorlátja az Easy kerettel együtt az alsó szintről beemelhető, így az állvány építője folyamatosan védve van a leesés ellen. Erre szükség is van, hiszen a projekt során több mint harminc, sőt 45 méteres magasságokban kell dolgozniuk az építőknek.

Ügyfél

MTB-Dunamenti Állványozó Kft.

Ügyfél előnyök

A kivitelező számára a nagy munkabiztonság mellett további előnyt jelentett a PERI UP Easy és PERI UP Flex állványrendszerek kompatibilitása, mivel így egy kézből elérhető rendszerekkel tudta megoldani az épületek teljeskörű beállványozását.

PERI megoldások

A projekt állványtervezése során kihívást jelentett, hogy az épületek egyediségét adó konzolos erkélylemezek kinyúlása szintenként változó. Azonban a PERI UP Easy rendszer konzolelemeinek felhasználásával az összetett geometriájú homlokzat is biztonságosan minden szintről elérhető.

Az épületek geometriai adottsága miatt egyes helyeken több síkú homlokzati állványra van szükség, így a projekt szempontjából előnyös, hogy a PERI UP Easy rendszer kompatibilis a PERI UP Flex moduláris állványrendszerrel, mert a két rendszer kombinálásával egyszerűbb állványozási megoldásokat lehet kialakítani. Ez a kivitelező számára is nagy előnyt jelent, mivel egy kézből elérhető rendszerekkel megoldhatóvá vált az épületek teljeskörű beállványozása.