You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Hill Side Offices, Budapest

Projekt adatok

Helyszín: Budapest, Magyarország

Buda egyik legfrekventáltabb csomópontjában, a MOM Park közvetlen szomszédságában épülő Hill Side Offices tágas, zöld irodákat és zöld környezetet, valamint számos szolgáltatási, sportolási és rekreációs lehetőséget kínál majd az itt dolgozók számára.
A LEED Gold minősítéssel rendelkező, 41,7 méter magas, több mint 41.000m2-es irodaház 3 szintes mélygarázzsal, földszinttel és 7 felmenő szinttel, valamint zöld terasztetővel rendelkezik. A mélygarázsban közel 400 parkolóhelyet létesítettek, elektromos autó töltő állomásokkal.

Projekt követelmények

Az irodaház 10 hónapon át tartó szerkezetépítése során összesen 19.300m3 beton és 2.900 tonna betonacél került felhasználásra. Az építéshez 3 toronydaru állt rendelkezésre. A pinceszintek szintenként 5.000m2 alapterületűek, míg a földszinttől felfelé a szintek nagysága több mint 3.000m2.

Ügyfél

MORATUS Kft.

Ügyfél előnyök

  • A SKYDECK födémzsaluzat gyors és biztonságos ki- és bezsaluzást tett lehetővé
  • A hagyományos fatartós födémzsaluzattal épülő födémekhez kevesebb PEP Ergo támaszra volt szükség, a támaszok nagyobb teherbírásának köszönhetően
  • A DUO zsaluzat nagy előnye a könnyű kezelhetőség és a kis súly, ezáltal használata nem igényel daru kapacitást

Erdélyi Attila
építésvezető

„A SKYDECK gyorsan építhető, könnyű, és a kizsaluzása is gyors. Az új PEP Ergo födémtámaszok erősebbek, így kevesebb födémtámaszra volt szükségünk, mely gazdaságos megoldást nyújtott számunkra. A DUO zsaluzat nagy előnye a kis súly, így használata nem igényel daruzást: gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni.”

PERI megoldások

A 2. emelettől felfelé szintenként 1.200m2 födém készült SKYDECK födémzsaluzattal, 15 napos ciklusokban, mely a szisztematikus szerelési sorrendnek és a könnyű alumínium paneleknek köszönhetően gyors és biztonságos be- és kizsaluzást tett lehetővé.

Az épület mellvéd falait az 1. emelettől egészen a 7. emeletig a PERI új, univerzális technopolimer alapanyagú DUO zsaluzatával készítették. Az építkezésen 40 fm DUO zsaluzat volt folyamatosan forgatva.