You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Budai Irgalmasrendi Kórház, Budapest

Projekt adatok

Helyszín: Budapest, Magyarország

Az új hotelszárny összesen kilenc szintes; mely négy pinceszintből áll (3 szint mélygarázs, 1 szint konyhatechnológiai tér és elektromos trafóhelység), valamint a terepszint felett földszint plusz 3 emeletet és egy gépészeti szintet foglal magában.

Projekt követelmények

A kivitelezés kihívásai közé tartozik, hogy a munkavégzés egy nagyon szűkös területen folyik, ugyanis az építkezési területet minden oldalról utcák, lakóépületek és villamosvonalak veszik körbe. Ezért a daru vagy minden olyan eszköz, mely nagy magasságot igényel, megoldandó kihívást jelent, mely nagyban meghatározza a munkavégzés eszközeit és folyamatait.

Ügyfél

Generálkivitelező: Grabarics Kft.

Szerkezetépítő alvállalkozó: Tega-Bau Kft.

Ügyfél előnyök

A szerkezetépítő azért választotta a PERI rendszereit, mert a falzsaluzatok összeállításánál az egyetlen kötőelemmel, a BFD kapocssal könnyen összeszerelhető TRIO rendszer sok variációs lehetőséget biztosított. A MULTIFLEX fatartós födémzsalu rendszerrel pedig a födém alaprajzi sajátosságai optimálisan megvalósíthatók voltak.

Kégli József
Tega-Bau Kft., építésvezető

A PERI TRIO a falzsaluzatok összeállításánál sok variációs lehetőséget biztosított. A BFD kapcsok megbízható tartást, illetve könnyű összeszerelhetőséget nyújtanak.

PERI megoldások

A kivitelező az egyes födémszintek zsaluzásához PERI MULTIFLEX fatartós födémzsalu rendszert alkalmazott, PERI födémtámaszokkal. A kilenc szinten együttesen mintegy 17.600 négyzetméternyi terület födémzsaluzása valósult meg.

A monolit falak PERI TRIO keretvázas falzsalu rendszerrel készültek, melyből összességében közel 40 tonna mennyiség volt megtalálható az építkezésen. A mélygarázs -1. szintjén lévő íves rámpafal PERI RUNDFLEX íves falzsaluzat segítségével épült.

A homlokzati falaknál a szerkezetépítő biztonsági állványként alkalmazta a PERI FB munkaállványt - erről történt a külső falak vasszerelése, valamint a falzsaluzat összeszerelése.