You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia

Projekt adatok

Helyszín: Budapest, Magyarország

A Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia belső felújítási munkálataihoz nagy belmagasságú állványzat készült a PERI MULTIPROP rendszerével. A belső párkány síkjában, 9 m magasan, a kupola alatt épült egy fatartós munkaszint, melyen a restaurátorok három gurulóállvánnyal akadályoztatás nélkül dolgozhattak a kupola helyreállításán.

Projekt követelmények

Az állványzat tervezésekor szem előtt kellett tartani, hogy oltár előtti tér megközelíthető és átlátható maradjon, hogy a hívek a felújítás ideje alatt is nehézség nélkül látogathassák a templomot. Így az oltár előtt egy 5,1 m szabad nyílású állványzat került kialakításra, melynek lefedéséhez a PERI GT24 rácsos fatartóját alkalmazták az építők. A fatartó 24 cm-es magassága és rácsos kialakítása nagy teherbírással és kis lehajlással párosul, így 21 mm-es zsaluhéjjal borítva optimális választás volt a sík és biztonságos munkaszint kialakítására, a gurulóállványok alá.

Ügyfél

Budai Műemlék Felújító Kft.

Ügyfél előnyök

Az állványzatra való kényelmes és biztonságos feljutásról a PERI UP FLEX lépcsőtorony gondoskodott, melynek alaprajzi mérete 1,50 x 3,00 m. A könnyű alumínium lépcsőkar szélessége 75 cm, mely azonos és váltakozó irányban is szerelhető. A lépcsőtorony standard szintmagassága 2,00 m, de szabvány kiegészítőkkel akár 25 cm-es magassági fokozatokban is igazítható az épület adottságaihoz.

PERI megoldások

A MULTIPROP teherhordó rendszer nagy előnye, hogy könnyű, mivel alumíniumból készül, de csekély súlya ellenére nagy teherbírású. A keretekkel összekapcsolt támaszok teherhordó toronyként nagy belmagasságok esetén is képesek nagy terhek levezetésére. A keretek méretei 62,5 cm-től 296 cm-ig elérhetők, és a keretek magassági elhelyezése is rugalmasan változtatható, így a MULTIPROP rendszer nagy variálhatóságával kiemelkedik a piacon található teherhordó rendszerek közül. Ezen tulajdonságai miatt esett a választás a MULTIPROP rendszerre a templom belső állványzatának építésekor.