You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Törvényi megfelelőséggel kapcsolatos kérdésed van?

Napi munkád során belső szabályzatokkal, irányelvekkel, előírásokkal kapcsolatban merült fel problémád? 

A Compliance Helpdesk bármikor elérhető!

Közösen megtaláljuk a legjobb és legpraktikusabb megoldást!

Telefonos elérhetőség: +36 1 297 2077


Kedves Kollégák,

A PERI egy globális családi vállalkozás. Ilyen vállalatként szakmai és társadalmi felelősséget vállalunk ügyfeleink, alkalmazottjaink, befektetőink és a nyilvánosság felé. Ez a felelősség magában foglalja a mindenkor és mindenhol érvényes törvények betartását, egymás tiszteletben tartását, valamint a magas szintű feddhetetlen és etikus fellépést.

Mindannyian felelősséget vállalunk ezért minden nap.

A PERI működését 1969-es alapításunk óta vállalatunk értékei és hírneve alakították. Értékeink megerősítése és támogatása érdekében PERI-csoportként az egész csoportra kiterjedő irányelveket, folyamatokat és szabványokat alakítottunk ki.

Gondosan kommunikáljuk és fejlesztjük ezeket az irányelveket, folyamatokat és szabványokat az egész Csoporton belül.

De mi történik, ha a helyi jogi megfeleősséggel, vagy az egész vállalatra kiterjedő belső szabályozással kapcsolatban szándékosan vagy más módon helytelen magatartást tapasztalunk?

A Schwörer család, a Vezetőség és a Vállalat számára a legfontosabb, hogy a visszaéléseket a lehető leggyorsabban feltárják és orvosolják.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a helyi Compliance Officer -ek mellett bevezetünk egy visszaélések bejelentésére szolgáló digitális rendszert:

https://peri.integrityline.com/frontpage

Ezzel a rendszerrel minden alkalmazott és külső személy bármikor jelenthet súlyos jogsértést vagy ennek megfelelő gyanút – kívánság szerint névtelenül. A rendszer több nyelven is elérhető. Az értesítés bármilyen nyelven küldhető. A bejelentő rendszerről részletesebb információkat a megfelelő PERI Connect oldalon vagy a jelentési platform útmutatójában talál.

A folyamat és a platform a Compliance Committee szoros felügyelete alatt a visszaélést bejelentő személyek védelmére, valamint egy világos, szabványosított vizsgálati folyamatra összpontosít.

Mindenkit arra szeretnénk ösztönözni, hogy ne nézzen másfelé, ha helytelen magatartást észlel, hanem aktívan jelentse a helytelen magatartást a Group Legal & Compliance-nek. Természetesen továbbra is jelentheti a helytelen magatartást és az esetleges incidenseket a Compliance Officer-nek.

Ha bármilyen kérdése van a témával vagy a folyamattal kapcsolatban, kérjük forduljon a Compliance Helpdeskhez a compliance.helpdesk@peri.com címen.

A jelentés benyújtására vonatkozó útmutatás a PERI Connect-en is megtalálható: " "How To" Whistleblowing System PERI Group   “

A vezetőség teljes mértékben támogatja a visszaélést bejelentő rendszert, és arra ösztönzi Önt, hogy a PERI-csoport védelme érdekében aktívan jelezze a visszaéléseket. Bizalmi kultúránk részeként elengedhetetlen, hogy nyíltan kezeljük a hibákat vagy jogsértéseket, orvosoljuk azokat, és kezdeményezzük a szükséges folyamatfejlesztéseket.

Juergen Voss                                                                                                                   Dr. Christian Wiegelmann