You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

 
A jövőt építjük
 
A jövőt építjük
 
A PERI által fejlesztett virtuális-, és kiterjesztett valóságat feldolgozó szoftverei, szenzortechnológiák és az IoT eszközök eddig nem látott formákat és megoldásokat tesznek lehetővé

Az utóbbi évek trendjei alapján számos olyan eszköz vált egyre inkább megfizethetővé, amik elősegítik mindennapi feladataink automatizált és akadálymentes megvalósítását. Ennek megfelelően az innovatív technológiák nyújtotta megoldások az építőipar számára is folyamatos változást ígérnek. A jelenleg alkalmazott eljárások részeként ezt különböző szenzorok, szoftverek és képfeldolgozó rendszerek segítségével valósítják meg.

Az a tapasztalat, hogy továbbra is a tervezési folyamatokat érinti legnagyobb mértékben a digitális paradigmaváltás. A klasszikus 2D-ben való gondolkodást az összetettebb szerkezetek miatt folyamatosan leváltja a 3D modellezés. Itt azonban nem áll meg a folyamat, mert a BIM nyújtotta lehetőségekből adódóan akár idő- és cash flow ütemterv is csatolható a térbeli elemekhez attribútumként. Az ilyen jellegű újítások integrációja meglehetősen átfogó folyamat, ugyanis új gondolkodásmódot igényel. Azonban a bevált rendszerek továbbfejlesztése nem is igényel olyan nagy erőfeszítést, mint gondolnánk. Hétköznapi szinten találkozhatunk az Ipar 4.0 megoldásaival környezetünkben, legyen szó az 5G nyújtotta lehetőségektől az önvezető járművekről vagy okosházak IoT szenzoros területéig mind forradalmian új technológián alapulnak.

Az építőiparban a hosszú távú eredményességének fenntartásához elengedhetetlen, hogy felismerjük a digitalizált folyamatok hozzáadott értékét. Ez egyaránt igaz a most induló startupokra, mint az évtizedek óta a piacon lévő, stabil vállalatok esetében. Mivel a piac gyorsan változik, ezért az innovatív szemlélet teszi képessé a cégeket, hogy alkalmazkodjanak a gyorsan változó igényekhez. Az adott építési környezethez való alkalmazkodást legtöbbször már automatikusan kiértékelhelhető mérések biztosítják. Erre az információkra alapozva objektív képet kaphatunk akár az aktuális szerkezeti minőségről, a rendelkezésre álló készletről vagy a felhasznált anyagmennyiségekről, méghozzá valós időben.

A kulcsfontosságú a munkafolyamatok digitális támogatásával magasabb kihasználtság mellett csökkenthető a felhasznált anyagmennyiség és a környezeti terhelés is. Törekedve a mobilitásra olyan webes alkalmazások használatát érdemes elsőként bevezetni, amelyek interneten keresztül bárhonnan könnyen elérhetőek, illetve bizonyos moduljai offline is használhatóak.

A PERI-nél ügyfeleink a zsalu- és állvány megrendelések mellett az alábbi digitális megoldások előnyeit élvezhetik:

  • Készletek nyomonkövetése: Bizonyos zsalutípusoknál RFID és QR kód alapú termékazonosítást alkalmazunk, amely lehetővé teszi a pontos termékéletciklus monitorozását, illetve az anyagmozgás automatikus nyomonkövetését. Ezzel a megoldással minden pillanatban látható, hogy az elem melyik projekten található és hogy milyen kihasználtsággal funkcionál.
  • Hatékony kommunikáció és ütközéselkerülés: A PERI Extended Experience ingyenes applikáció segítségével komplex szerkezeteket vizualizálhatunk VR, AR és MR környezetben is. Fő célja az ütközések elkerülésének biztosítása mellett a koordinálás és az optimális organizáció elősegítése már a kezdeti fázisban is. Lehetőség van akár teljes bejárást végezni a virtuális építési környezetbe helyezett állványon, illetve zsaluzat körül így gyorsítható a tervellenőrzés is.
  • Anyagkészlet magasabb kihasználtsága: QuickSolve Planner gyors és felhasználóbarát megoldást biztosít zsalu- és állványkiosztási tervek készítésénél, akár meglévő készlet alapján. Az online felületnek köszönhetően lehetővé teszi felhasználók számára, hogy egyszerűen megtervezzék a zsalukiosztást 2D-ben, és egy gombnyomással 3D zsalutervvé alakítsák át tervezését és előzetes anyaglista generálását. Bárki számára hozzáférhető, ingyenes alkalmazás, így akár magunk is létrehozhatjuk a zsaluterveket például a DUO multifunkciós zsalurendszer alkalmazásával.
  • MyPERI ügyfélportál: Az építéshelyszíni menedzsment támogatására fejlesztették ki, naprakész információkat biztosít zsalukészlettel kapcsolatosan. Teljeskörű átláthatóságot biztosít az ügyfelek részre, így a projektekkel kapcsolatos minden dokumentum elérhető egy helyen.  Rövid idő alatt ellenőrizhetjük az aktuális terveket, a rendelkezésre álló készletet, vagy termékinformációkat kérhetünk le, illetve gördülékenyen intézhetjük a visszaszállításokat is.