You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Campus, Kecskemét

Projekt adatok

Helyszín: Kecskemét, Magyarország

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. beruházásában készül a Kecskeméti Campus oktatási épülete, mely a jövőben a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi karának ad majd otthont. Az új oktatási épületben összesen 226 helyiség lesz kialakítva, ahol többek között egy közel 880 m2-es aula, 1 nagy és 2 közepes előadóterem, 11 szemináriumi terem, 41 iroda, tanszékvezetői irodák, tanszéki könyvtár és konzultációs szobák állnak majd a hallgatók és az oktatók rendelkezésére.

A fentieken felül a korszerű oktatási épület rendelkezik majd vizualizációs teremmel, stúdióval, és egy úgynevezett „tőzsdetojás” névre hallgató pénzügyi elemzőközponttal is. Az egyetemi funkciók mellett az épület konferenciák, előadások, kiállítások, szakmai továbbképzések és egyéb rendezvények helyszínéül is szolgál majd.

Projekt követelmények

A 15,13 m magas oktatási épület alapterülete összesen 4.153 m2, melynek szerkezetépítése során mintegy 12.100 m3 beton került bedolgozásra, melyhez 1.500 tonna betonacélt használtak fel. A monolit vasbeton szerkezetek építéséhez 545 tonna PERI zsaluzatot és állványzatot alkalmaztak az építők. 

Ügyfél

GEDI Építő Kft.

Ügyfél előnyök

  • A PERI UP Flex nagy flexibilitásának és a 25 cm-es raszter osztásának köszönhetően a rendszer alkalmas volt a legkülönbözőbb geometriai adottságok lekövetésére, és a változó terhelési mezőkből adódó terhek levezetésének optimalizálására.
  • Az PERI UP Flex tornyok a járótáblák segítségével biztonságosan építhetők voltak, ezzel hozzájárulva a gyors és hatékony építési folyamathoz.
Mideczki Norbert, építésvezető és Balázs Csongor, építésvezető
Mideczki Norbert és Balázs Csongor
építésvezető

„A PERI mérnökeivel és ügyintézőivel való jó együttműködésnek köszönhetően az ütemtervet tartani tudtuk, és hatékony zsaluzási megoldások születtek. A nagy belmagasságú födém építésénél a PERI UP Flex ismét bizonyította rugalmasságát és teherbírását. Az íves RUNDFLEX falzsaluval pedig szép falfelületeket tudtunk létrehozni.”

PERI megoldások

  • Az aula 12,50 méter magas, nagy belmagasságú födémének és nagyméretű gerendáinak zsaluzásához nagy teherbírású PERI UP Flex teherhordó tornyokra volt szükség, melyekből összesen 70 tonna került beépítésre. A tornyok szárankénti teherbírása 40 kN volt.
  • Az oktatási épület födémeinek zsaluzásakor az építkezésen egyidejűleg 2.100 db PEP támasz volt használatban.
  • Az oktatási épület nagy előadótermének 12 m magas íves fala 3 ütemben készült, MULTIPROP teherhordó állványra támaszkodó RUNDFLEX íves falzsaluzat és VARIOKIT rendszer kombinációjával.