You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Haladás Sportkomplexum, Szombathely

Haladás Sportkomplexum, Szombathely
Haladás Sportkomplexum, Szombathely
Haladás Sportkomplexum, Szombathely
Haladás Sportkomplexum, Szombathely
Haladás Sportkomplexum, Szombathely
Haladás Sportkomplexum, Szombathely

Projekt adatok

Helyszín: Szombathely, Magyarország

Az új szombathelyi Haladás Sportkomplexum 2017 őszére készül el. A létesítményben két különböző funkciót alakítanak ki: egy több mint 8600 fő befogadására képes labdarúgó stadiont, illetve egy multifunkcionális sportcsarnokot. A stadion lelátója teljes egészében fedett lesz, melyben 12 Skybox kerül kialakításra; a labdarúgó pálya mérete 68 x 105 m. A sportcsarnok nagysága 50 x 60 m, melyben megtalálható lesz egy több mint 450 fős lelátóval rendelkező kézilabda pálya, valamint helyet kap a csarnokban birkózó-, ökölvívó- és konditerem, súlyemelő terem, szertár és bemelegítő folyosó is. 

Projekt követelmények

 • Szerkezetépítési munkálatok befejezése egy éven belül
 • Kamionforgalom biztosítása a déli rámpa földszint feletti 32 cm vastag födémének és 1,00 m vastag szerkezeti gerendáinak betonozása során
 • A lelátó előregyártott tribün elemeinek aláhúzása (130 fm hosszban) 
 • 200 m hosszúságú földszinti lelátó fal íves szakaszainak zsaluzása

Ügyfél

GEDI Szerkezetépítő Kft.

Ügyfél előnyök

 • nagy fesztáv megoldása a kamionbejáró építése során
 • rugalmas, minden alaprajzhoz alkalmazkodó zsaluzási megoldások
Laczkó Gyula, GEDI Kft.
Laczkó Gyula
építésvezető

A PERI zsalurendszereivel mindig gyorsan lehet építeni. A kamionbejáró építése során nagy fesztávot kellett megoldanunk, de a MULTIPOP tornyokkal alátámasztott gerendás rendszerrel ez a feladat is frappánsan teljesíthető volt. A PERI szolgáltatásai közül kiemelném a rugalmas kiszolgálást.

PERI megoldások

 • Kamionbejáró megoldás: egy 6,00 m magas, 6,90 m fesztávú, MULTIPROP tornyokra támaszkodó, HEB főtartókból és RCS sínekből összeállított kiváltás került kialakításra. Az így létrejött kamionbejáró 20 m hosszúságú volt, míg az RCS sínekkel áthidalt felület nagysága nagyjából 170 négyzetmétert tett ki.
 • A lelátó előregyártott tribün elemeinek aláhúzása (130 fm hosszban) és monolit szakaszainak fenékzsaluzata a minden alaprajzhoz alkalmazkodó MULTIFLEX fatartós födémzsaluzattal és nagy teherbírású MULTIPROP tornyos rendszerrel készült.
 •  A sportkomplexum monolit födémeinek építése során összességében közel 67,5 tonna MULTIPROP és PEP födémtámasz került felhasználásra.
 • A 200 m hosszúságú földszinti lelátó fal íves szakaszai TRIO 330-as keretvázas falzsaluzat és 3,00 m-es RUNDFLEX íves falzsaluzat elemeinek kombinálásával, míg az egyenes szakaszok TRIO 330-as elemek segítségével lettek kialakítva.
 •